Over ons

Het verhaal van Chocolatier Dumon begint in 1992, toen Stephan Dumon een kleinschalige productie oprichtte van zelfgemaakte truffels voor bakkers en banketbakkers in Torhout (net buiten Brugge). Hij studeerde af aan de Brugse bakkerschool 'Ter Groene Poorte'. Al snel vroegen buren uit Torhout hem of niet rechtstreeks bij hem  konden kopen. Daardoor toverde hij zijn garage om tot een halftijdse winkel.

In 1996 opende Stephan’s moeder haar eigen unieke winkel op de ‘Eiermarkt' in het stadscentrum van Brugge. Een unieke combinatie van de middeleeuwse architectuur met de super verse, traditionele pralines. Al snel werd het een oriëntatiepunt voor toeristen van over de hele wereld die Brugge kwamen bezoeken. 

In 1999 startte Stephan's broer een Dumon-winkel in de Walstraat nabij de stadsbrouwerij De Halve Maan en het begijnhof. Vandaag wordt deze winkel gerund door mevrouw Chantal Maenhout.

In 2008 werd er een nieuwe grote stap genomen. Toen werd een heel nieuw concept gerealiseerd op nog zo'n onvergetelijke locatie in het middeleeuwse Brugge: het Simon Stevinplein. Deze winkel combineert onze beste chocolades met de fijne italiaanse koffiecultuur van Illy. Een compleet nieuw assortiment aan pralines werd ontwikkeld met authentieke smaken, een modernere twist en een hedendaagse vorm. 

De overname door Jelle Descamps in 2010, garandeert de vrijwaring van onze kwaliteitsvolle pralines in Brugge en in het buitenland. In 2010 werd ook in Kortrijk een winkel geopend. Het doel van ons ervaren team van goed opgeleide chocolatiers, is het behouden van onze hoge kwaliteitsnormen om de smaakpapillen van onze chocoladeliefhebbers te blijven prikkelen met elke nieuwe smaakcombinaties. Uiteraard met alle respect voor de tradities van het vakmanschap en top-producten. Als men start met minderwaardige grondstoffen, zal het ook nooit mogelijk zijn om superieure pralines te bekomen. 

Het voortdurend streven naar perfecte chocolade, leidt in 2013 en 2016 tot de erkenning door Gault &Millau in hun shortlist van top-chocolatiers and banketbakkers in België en Luxemburg.

De hoge kwaliteitseisen van grondstoffen, versheid, oorsprong en zelfcensuur zijn altijd al de kiem geweest van ons succes sind de eerste dag. Elke dag leggen we de lat hoog! Doordat onze populariteit groeide, moesten onze productiefaciliteiten ook meegroeien. In 2014 leidt dit tot het bouwen van een volledig nieuw chocolade-atelier, met een aansluitende winkel in Torhout. Oktober 2014 was een gigantische mijlpaal voor Chocolaterie Dumon omdat we ons epicentrum van onze hemelse chocolade verhuisd hadden naar ons nieuwe atelier. Een state-of-the-art gebouw met verschillende slimme energie-besparende technieken: met betrekking tot extra isolatie, warmtepompen, geothermie voor verwarming, zonnepanelen, regenwaterrecuperatie, LED-verlichting...). We doen constant een inspanning om onze ecologische voetafdruk te verlagen tot een absoluut minimum en toch een inspirerende werkplaats voor onze chocolatiers te creëren.

We kijken er heel erg naar uit om u te bedienen in één van onze winkels om u te laten ervaren wat chocolade met ons doet !

het team van Chocolatier Dumon.